![]() |
MAHLUTA ÇORBASI 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 çay bardağı pirinç 1 adet soğan 6 su bardağı su 1/2 tatlı kaşığı kimyon 1 adet limon suyu 1 Tuz 1. Soğanın kabuğunu soyup iri iri doğrayın ve tencereye alın. 2. Mercimek, pirinç ve suyu ilave edip malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 3. Karışıma tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip blender’dan geçirin. 4. Çorbanız pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak sevis edin. |
![]() İÇLİ KÖFTE (MALATYA) |
6 kişilik Gerekli malzeme: Yarım kg yağlı dana kıyma Yarım kg kuru soğan 2 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı pulbiber Yarım demet maydanoz, tuz Köfte için: Yarım kg yağsız dana kıyma (iki kere çekilmiş) 4 su bardağı köftelik bulgur Tuz, su Soğanları ince ince doğrayıp margarinde pembeleştirin. Yağlı kıymayı ve tuzu ilave edip kavurun. Karabiber, pulbiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi soğumaya bırakın. Yağsız kıymaya tuz, bulgur ve 2 su bardağı suyu serperek ekleyin. Bulgurla kıyma birbirini tutana kadar yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından bir parça alıp yuvarlayın. Avucunu-zun içinde |
![]() |
GELELİ KEBABI (MALATYA) 1 Yemek Kaşığı Sana Klasik 6 Adet PATLICA 1 Adet Domates 5 Adet çarliston biber 1 Kg. KUŞBAŞI DANA BONFİLE 3 Adet kırmızı biber 2 Diş sarımsak 6 adet patlıcan közlenir, ince kıyılır. 1 kilo kuşbaşı dana bonfile, 1 çay bardağı suyla birlikte sotelenir, suyunu çekince 1 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder