![]() |
GELİN HANIM TATLISI (ARAPKİR MALATYA) Malzemeler: 500 gram kayısı Yarım su bardağı haşlanmış pirinç Yarım su bardağı rende havuç Yarım su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı baharat (dövülmüş karanfil tarçın ve zencefil karışımı) Üzeri için: Kaymak çam fıstığı tozu Şurup için: 1.5 bardak toz şeker 3 su bardağı su 1 dilim limon Toz şekerle suyu kaynatın ardından limonu ekleyin ve şerbeti hazırlayın Hazırlanışı: Kayısıları bol suda yıkayıp |
![]() |
İNCİRLİ KREMALI TATLI (MALATYA) Malzemeler: Keki için; 7 küp küp doğranmış kuru incir 1 su bardağı çekilmiş ceviz 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 3 yumurta 1 paket kabartma tozu muhallebisi: 3 su bardağı süt 50 gram tereyağı 1 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı un 5 çorba kaşığı toz şeker 1 paket krem şanti Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırp.İçine cevizi ve inciri koyarak karıştır.Unu ve kabartma tozunu da ekleyip MUHALLEBİSİ; Muhallebi malzemelerinin hepsini bir tencerede karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına getirin. Pişen kekte muhallebi de ılık olunca üzerine dökün. Soğuk servis edin. |
![]() SİNGER TATLISI (MALATYA) |
Dört su bardağı un, iki su bardağı şeker, iki su bardağı yoğurt bir kapta çırpılır. Bir tepsiye yerleştirilerek fırına konur. Pişince tabaklara alınarak servis yapılır. |
![]() |
KAYISI DOLMASI (MALATYA) ½ kg kuru kayısı 1 su bardağı ceviz içi 2 çorba kaşığı bal veya toz şeker 2 yemek kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı toz şeker biraz hindistancevizi veya yeşil fıstık Kayısılar yıkanır 10-15 derecede ılık suda ıslatılarak süzülür. Diğer tarafta ceviz havanda dövülür. İçine bal veya toz şeker konularak iyice karıştırılır. Süzülen kayısıların kanatları açılıp ikiye ayrılır (birbirinden kopmayacak şekilde) Kanatların bir tarafına cevizli iç konularak, diğer kanat üzerine kapatılır, sıkıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine bir sıra halinde dizilir. Bir çay bardağı su üzerinde gezdirilir.Kayısıların üzerlerine küçük parçalar halinde tereyağı konur. Dört kaşık toz şeker serpilerek fırında 20-25 dakika pişirilir. Servis tabağına alınarak üzerine hindistancevizi veya yeşil fıstık serpilerek servis yapılır. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder